Excursie The Field op 27 september 2024

Foto ideewinkel

Maak kennis met The Field! Hét Fieldlab van Leiden waar innovators samenkomen. Op deze unieke broedplaats wordt gewerkt aan de transitie naar een schone, duurzame en veerkrachtige economie. Resultaat: de stad wordt groener, gezonder en inclusiever.

Op The Field is het Circulaire Paviljoen, drie tiny offices, een Smart Home, en bovenal het exclusieve park. Verschillende duurzame projecten hebben hier hun thuis.

Het Circulair Paviljoen, ontworpen door Popma en Tersteege Architecten, is het paradepaardje en blikvanger. Door alle glazen wanden kijk je zo het park in en lijk je op te gaan in de natuur. Door de vele ramen en het hoge plafond voelt alles ruimtelijk aan. Door de toepassing van circulaire kozijnen en prachtige vliesgevel wordt de bezoeker één met de weelderige natuur op de voormalige Kweektuin van het Singelpark direct langs het spoor. De herwonnen materialen van dit gebouw zijn afkomstig van diverse locaties uit stad en land. Het team van The Field zal ons tijdens deze excursie meer vertellen hiervoor.

Daarnaast heeft The Field onlangs de mock-up woning van The Dutch Windwheel van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam naar Leiden verhuisd. Het gebouw is volledig gedemonteerd en weer opgebouwd bij The Field. Het gebouw wordt bij The Field gebruikt als het Smart Home, een fysieke experimenteer- en onderwijslocatie en zal ook worden doorontwikkeld met de nieuwste technologieën. Zo maken studenten van het mbo Rijnland gebruik van het gebouw. Zij zullen, samen met bedrijven, in het gebouw werken met technologieën zoals wind-, zon- en warmte-energie om dit huis nog intelligenter, duurzamer en groener te maken. Op die manier genereren ze waardevolle inzichten voor beleidsmakers en bedrijven uit de stad en kunnen ze helpen met digitalisering en het energievriendelijk maken van woningen en bedrijfsgebouwen.

Maak ook kennis met de Community van The Field en leer meer over de verschillende duurzame initiatieven zoals van de Fungi Farmers en Cool Down City.

Datum:

27 september 2024

Programma:

15:00 – 15:15 Intro The Field

15:15 – 15:30 Fungi Farmers

15:30 – 15:45 Cool Down City

15:45 – 16:00 Rondleiding over het terrein

16:00 – 16:30 Bezoek Smart Home

16:30 – 17:00 Afsluiting in het Paviljoen met een drankje.

Gelegenheid voor laatste vragen.

 

Locatie:

The Field Leiden, vlakbij Centraal station Leiden. Stationsplein 25, 2312 AJ Leiden.

Kosten:

De kosten van deze excursie zijn 8 euro. Gaarne overmaken op de rekening van de Ideewinkel (rekeningnummer NL 66 TRIO 021.23.27.097) onder vermelding van je naam en “Excursie the Field”.

 

Aanmelding:

Gaarne inschrijven via dit formulier èn je bijdrage van 8 euro overmaken.

Maximaal 20 deelnemers. Mocht er geen plekje meer voor je zijn, dan storten we je bijdrage terug.

Iedereen is welkom. Vrijwilligers en vrienden van de Ideewinkel hebben voorrang.