Hoe wordt Leiden de meest duurzame uitgaansstad van Nederland? Zijn in 2025 de meeste horecazaken in de regio energie- en waterzuinig, en gebruiker van schone stroom? Hebben ze een bedrijfsvoering die op hergebruik gebaseerd is, nauwelijks voedsel verspilt en restafval scheidt? Biedt de menukaart meer keuze in plantaardige gerechten, vis volgens de Viswijzer, en fairtrade, (lokale) seizoens- en gifvrij geteelde producten? Dit Ideecafé schetst hoe de verduurzaming in de Leidse horeca er voor staat en wat in de praktijk de kansen voor verduurzaming bepaalt.
Programma maandagavond 18 april 2016
20.00 Zaal open, inloop, spreekkwartier bestuur Ideewinkel
20.15 Inleiding: Ckees van Oijen, Groene Ideecafé
20.20 Pitches (4x 10min.) van Leidse horeca ondernemingen onder meer Restaurant Logica, Dende en anderen
21.00 Presentatie Stichting Duurzame Horeca: Govert-Jan de Vrieze
21.30 Discussie met sprekers en de zaal over ambities en realisatie
22.00 Afsluiting De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carien Overdijk, Stichting Duurzame Horeca Leiden e.o. (cwj.overdijk(a)ziggo.nl, 071 5142469)
Deze avond wordt gesteund door stichting WOZfonds. De toegang is gratis.